Connie

 

Med start i baghaven

 

Da vi afholdte Smørum Classic 100km i sommers havde vi besøg af 5 belgier, hvoraf den ene Eric var formand for en rimelig ny forening Wandelmee i Belgien. De var meget begejstret for vores tur, og de var selv i gang med at arrangere flere 100km, hvoraf det var den første som vi deltog i og som jeg vil skrive lidt om her. Turen blev gået den 23-24. september.

Vi var egentlig seks dansker der skulle derned, nemlig Hardy, Jørgen (morfar), Kjeld og Hanne fra Herning og Søren og jeg selv. Af en eller anden grund havde morfar taget fejl af flytiderne, så han kom aldrig med. Bad lock!!! Vi havde i dagene op til turen kunne holde os ajour på deres hjemmeside om ruter, distancer mellem rastepladser, og deltagerliste, og vi havde også printet det ud hjemmefra, da vi jo ikke vidste, hvad vi ville få udleveret.

Vi skulle starte turen kl. 21.00 fredag aften og vi blev hentet på stationen ca. kl. 18 af arrangørerne, og vi havde således et par timer til start.

Der skulle være start fra deres klublokale som viste sig at være deres hjem, bestående af en mindre stue, kontor, et lille køkken og et badeværelse og en stor have, hvor der til gengæld var stillet pavilloner op til at kunne huse omkring ca.100 mennesker. Midt i det hele var der et stort bål som blev fodret med gamle paller. I det ene hjørne af haven var der en velforsynet bar. Så efter at have klædt om i det fri til turen og købt startkort, tog vi plads ved bålet. Vejret var rigtigt fint, men temperaturen daler jo lidt på den årstid.

Eric serverede aftensmad for os, som bestod af flutes, vindruer og bananer i rigelig mængder og øl og vand som vi havde lyst til. Vi skulle bare råbe op, så blev der serveret for os.

Det kostede 23 euro at starte, når man havde tilmeldt sig i forvejen, og så fik man et kort i en nøglering som skulle bæres på turen, og så var alt betalt på turen inklusiv øl og vand og en T-shirt.

Dertil skal siges at foreningen fik rigtig meget af forplejningen sponseret.

Nå, men mens vi sad der om bålet og nød ”aftensmaden” kom der flere og flere deltagere, og mange kom hilste på. Vi blev virkelig godt modtaget og følte os meget velkomne,

Kl.21.00 åbnede borgmesteren turen og der var 141 startende. Mørket havde sænket sig og lygterne kom frem, hvilket også var nødvendigt, da vi gik meget i ikke belyste områder, pilene var sorte og underlaget særdeles ujævnt mange steder. På rastepladserne som de fleste steder var udendørs kunne vi forsyne os med mere frugt, flutes, vand, cola, isthe, kakaomælk og øl (også Leffe). Ca. 30 km ude var der tomatsuppe, hvilket for os i hvert fald gjorde stor lykke, da vi var ved at få frugtknopper. Vejret var eminent godt og ikke videre koldt. Jeg havde slet ikke brug for mine vanter, hvilke jeg normalt ikke kan undvære, når vi går om natten.

Efter 57 km kom vi tilbage til startstedet, og der var lagt nye paller på bålet. Der var også plads til en 8 stykker inden døre, og da vi kom var de fleste deltagere videre på turen. Vi havde da ellers ikke rastet særligt meget på turen, men belgierne raster næsten slet ikke, så de kan hurtigt få et forspring.

På hovedrasten var der omelet, bacon og kaffe. Efter ”tre pallers tid” og lidt omklædning og med skift til sandaler, fortsatte vi turen. Nu var det da heldigvis blevet lyst, så er det lidt lettere at orientere sig. Vi fulgtes ad alle fem og Marcus (vores gode ven fra Belgien) fulgtes med os de første 60 km, inden han satte turboen til. Nu kunne vi også følge med på kortet, men det var vist ikke så godt, for der var mange ændringer og kortet passede ikke for godt ej heller distancerne, og majsmarkerne blev brugt som toilet, men vejret var smadder godt. På rastepladserne var der flere steder store baljer med kyllingelår, og atter var det godt med lidt fast føde. Selve terrænet minder noget om dødsmarchen, men der er mere granskov med sand/klit bund, sådant lidt hedeagtigt, og ingen bakker, dejligt.

Kl. 16.45 var vi i mål og der var søreme stadig gang i bålet. Vi fik overrakt diplomer og T-shirt og stemplet i bøgerne, inden den stod på hygge et par timer. Det var Sørens 100x100km tur, og jeg havde i den anledning fået lavet en speciel T-shirt til ham. Det er jo absolut en kæmpe præstation.

Arrangørerne havde booket hotel til os i en nærliggende by, og vi ville tage bussen derhen, men nej, de ville køre os og det var da dejligt, for vi var da ved at være lidt trætte. På hotellet fik vi et dejligt varmt bad, og vi havde da også energi til at gå ud at spise, inden søvnen overmandede os. Dagen efter tog vi til Bruxelles, inden turen gik hjem til Danmark.

Der var både gode og dårlige sider ved turen. Det var trods alt også deres første tur. Men en ting skal de have ros for og det er deres venlighed og vi følte os bare rigtig velkomne, og de var meget glade for vi kom. Og har du prøvet at starte fra en baghave med bål?

Flere af hjælperne tilkendegav at de vil komme op og gå hos os næste år og på deres hjemmeside reklamerer de da også om vores tur og de vil arrangere en bustur til os, og det er vi da rigtig glade for.

Deres næste 100km arrangement er den 25. november og næste år arrangerer de noget der hedder Kempentocht og er 4 arrangementer bestående af 5-10-20-30-40-50-75 og 100km og det er den 17-18 marts, 14-15 marts, 23-24 juni og den 21-22 juli.

I kan kigge nærmere på deres enorme hjemmeside www.wandelmee.be

Søren og jeg skal nok ikke ned på alle 4 arrangementer, men vi skal ned og gå en eller to af deres ture.

 Connie